top of page
  • Stefan Løkse

Unge trenerkrefter på Aktivitetslederkurs


Frid i samarbeid med Østfold Idrettskrets arrangerte i helgen nytt aktivitetsledekurs. Kurset fordelte seg over to dager, En del teori og en del i sal. Målet med kurset er å gi deltagerne kunnskap i det å trene barn og legge til rette for allsidig og variert grunnleggende trening som grunnlag for senere idrettsspesifikke ferdigheter. Dette både gjennom teori og praksis. Deltagerne får kunnskap og barnas rettigheter og hvordan bardeidrettsbestemmelsene påvirker barns deltagelse i konkurranser og andre idrettsarrangement. I tillegg deler man erfaringer med hverandre og diskuterer ulike dilemmaer som man møter på som både trener og forelder i idretten.

Kursholder Cathrine Eriksen skriver:

""En flott gjeng ungdommer har i helgen deltatt på aktivitetslederkurs Barneidrett i regi av ØIK/FRID. Ungdommene representerte totalt 10 klubber i Fredrikstad. De aller fleste har allerede treneroppgaver i egen klubb. Alle bidro med stort engasjement både i diskusjon og i aktivitet gjennom hele helgen. Temaene på kurset har vært knyttet til barns rettigheter, barneidrettsbestemmelsene, vekst og utvikling og trenerrollen. I tillegg har fokuset vært på å dele tips til aktiviteter som vil styrke barnas grunnleggende ferdigheter uansett idrett. Med tanke på de innspill og refleksjoner som kom til uttrykk på kurset, vil disse ungdommene være en viktig ressurs for idretten i tiden fremover. Lykke til! "

Cathine Eriksen

Siste innlegg

Se alle

Innkalling til Årsmøte 2024

Styret innkaller herved til årsmøte i Fredrikstad Idretts- Og Aktivitetsråd. Årsmøtet avholdes 14. mai 2024 klokken 18:00, i auditorium H113 på Høgskolen i Østfold i Fredrikstad. Inngang H11 ved kaffe

Comentarios


bottom of page