top of page
 • Sille Kingsrød-Kristoffersen

Disse tiltakene og anbefalingene gjelder nå for idrettsklubber i Fredrikstad kommune

Onsdag 6. januar informerte Fredrikstad kommune om nye tiltak for å få kontroll på smittespredningen og begrense videre smitte av covid 19, gjennom å redusere antall nærkontakter i befolkningen, og gjennom dette forebygge sykdom og sikre opprettholdelse av tilstrekkelig kapasitet i helse- og omsorgstjenesten.

Forskriften trer i kraft fredag 8. januar kl. 00.00, og gjelder til og med torsdag 21. januar.

Tiltakene som gjelder for alle idrettslag og idrettsarrangementer i Fredrikstad kommune:

 • Idrettsaktiviteter i kommunale innendørsanlegg: Forbudt for alle aldre, med unntak av trening til undervisningsformål og aktivitet for toppidrett. Dette forbudet gjelder til og med 17. januar.

  • Skoler, barnehager, toppidrett som ikke skal benytte leietiden, må avbestille selv.


 • Utendørs idrettsaktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand for alle aldersgrupper, altså minst én meter. Toppidretten som har et særskilt unntak med egen regulering omfattes ikke.

 • Regjeringen anbefaler: Alle organiserte idrettsaktiviteter innendørs anbefales utsatt til etter 19. januar, inklusive aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/kohorter. Alternativ trening kan gjennomføres ute så lenge meteren overholdes. Denne anbefalingen omfatter altså de idrettslag som trener i ikke-kommunale idrettsanlegg, f.eks. fylkeskommunale eller private anlegg.

 • Arrangement: Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement uten fastmonterte seter, men inntil 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Arrangement utendørs på offentlig sted er det tillatt med inntil 600 personer, så lenge publikum sitter i fastmonterte seter, og er inndelt i grupper på inntil 200 personer. Arrangøren skal sørge for at det er minst 2 meters avstand mellom personer i ulike grupper til enhver tid. For arrangementer der publikum ikke sitter i fastmonterte seter er grensen 200 personer.

 • Regjeringen anbefaler også: Alle idrettsarrangementer som ikke er i tråd med nasjonale anbefalinger utsettes til etter 18. januar.

 • Fredrikstad kommune beordrer også stenging av treningssentre og svømmehaller. Dette forbudet gjelder til og med 21. januar. Imidlertid kan treningssentre og svømmehaller holde åpent for:

  • Skole- og barnehagesvømming.

  • Rehabilitering, opptrening og liknende medisinsk oppfølging, som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.

 • Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer, ut over kortvarige passeringer, skal munnbind brukes på offentlig sted, herunder butikker, kjøpesentre, serveringssteder, tros- og livssynshus og lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under ungdomsskolealder, for eller for personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Vi har forståelse for frustrasjonen dette coronaviruset skaper, og vil derfor minne om hvor viktig det er å overholde tiltakene og anbefalingene som er gitt. Dette for å få den nåværende situasjonen under kontroll, og hindre ytterligere smitteøkning i samfunnet.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page