top of page
tilbake-til-idretten_kampanjelogo_rgb.png

Tilbake til idretten
Idrettsseminar 2021

 

 

Halvannet år med nedstengninger, avstander, permitteringer m.m. har satt sine spor i samfunnet. Hvordan har pandemien preget idretten, og hvordan kommer vi tilbake til idrettshverdagen igjen? Hvordan får vi tilbake de som har sluttet? Våre forelesere gir deg svaret på disse spørsmålene.

Tid: 17. oktober, 10:00 - 17:15

StedQuality Hotel Fredrikstad, Nygata 2

Pris: 250 per person

Påmeldingsfrist: Forlenget til torsdag 14. oktober.

Målgruppe: Idrettens klubbledere, styremedlemmer, fagansvarlig barneidrett/ungdomsidrett, trenerkoordinator, miljøkontakter, trenere på ulike nivåer, lagledere, oppmenn og administrative ansatte.

Program 2021

10:00

Styreleder i FRID åpner seminaret

Åpning FRID

10:10

Fredrikstad kommune gir en hilsen til Fredrikstad-idretten

Hilsen Fredrikstad kommune

10:20

Hvordan få tilbake trenere og andre frivillige som har sluttet?

Pappatrenerne - Eirik Øiestad

12:00

Lunsj

13:15

Idrettens betydning for barn og unge: Hvordan legge til rette for både glede og mestring

Arne Jørgen Kjosbakken

15:30

Hvordan få tilbake utøvere som har sluttet i koronaperioden? Hva kan trenere og ledere bidra med av tiltak?

Espen Tønnessen

17:00

Styreleder i FRID avslutter dagen

Avslutning

1404f064-3f57-4fbe-9dd8-7d61385fdfb6.png

Pappatrenerne

Eirik Øiestad

Eirik Øiestad lager podkasten Pappatrenerne, som går tematisk i dybden på idrett for barn og unge. Pappatrenerne har siden 2018 satt dagsorden for diskusjonen om utviklingen i norsk barne- og ungdomsidrett. Blant temaene podkasten har adressert er tidlig spesialisering, lekens rolle i idretten og skadeproblematikk i ungdomsidretten. Lytterne har fått møte navn som Gro Hammerseng-Edin , Bjarte Myrhol, Ståle Solbakken og Kjetil Andre Aamodt. Som gjest i Dagsrevyen og på idrettsgallaen har Eirik frontet viktigheten av å la flest mulig barn får glede av idrett, blant annet ved å dempe voksenalvoret.

 

Eirik er håndballtrener og fotballpappa for alle sine tre barn i Bækkelagets SK.

Arne Jørgen_edited.jpg

Montgomery AS

Arne Jørgen Kjosbakken

I dette foredraget fokuserer psykologspesialist Arne Jørgen Kjosbakken på hvordan kropp, bevegelse og idrett har stor betydning for barns utvikling. Barn trenger både å bli kjent med egne kropp, dens muligheter og begrensninger. Idretten skaper på sitt beste både glede og engasjement. Den hjelper barna å forstå og beherske seg selv, og til å sette seg mål en kan strekke seg mot og øve på. Idretten er et møte mellom lek og læring, en arena hvor en både kan gjøre lek til læring og læring til lek.

 

I foredraget er det fokus på barns generelle behov, hva alle barn trenger fra de voksne innen sin idrett, og på de sårbare barna som idretten kan bety særlig mye for. En er innom tema som: Hva skaper motivasjon og idrettsglede? Hvordan møter man «dårlig» atferd hos barn? Hva trenger barn av voksenpersonene i idretten? Og for enkelte barn er idretten ekstra viktig. For enkelte barn har det tøft på andre arenaer i livet. Og da kan idretten og voksenpersonene der utgjøre en enorm forskjell. Hvordan ser man de sårbare barna og hvordan ivaretar man dem best? Dette skal Arne Jørgen Kjosbakken snakke om på foredraget. Og etter endt foredrag vil det være tid til å stille spørsmål.

 

Arne Jørgen er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen 2004, og siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i 2001. Han er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi, og har jobbet mange år i spesialisthelsetjenesten, helsestasjon og barnevern. Arne Jørgen tilbyr terapi med barn, unge, voksne, par og familier. Han holder kurs og foredrag for ansatte i barnehager, skoler og ulike helsetjenester for barn og unge.

Espen Tønnessen-profilbilde.jpg

Høyskolen Kristiania

Espen Tønnessen

Espen Tønnessen er professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania og underviser i aktivitetslære, treningslære og fysisk aktivitet og helse. I tillegg er han faglig studieleder for bachelorstudiet i fysisk aktivitet og ernæring.

Tønnessen har utgitt 12 fagbøker innenfor fagfeltene treningslære, aktivitetslære og barne- og ungdomstrening, og flere av dem er pensum ved høyskoler og universiteter som tilbyr utdanning innenfor idrettsvitenskap.

Han har også publisert omkring 50 vitenskapelige artikler i internasjonalt anerkjente tidsskrifter. Tønnessen sin forskning har i stor grad basert seg på deskriptive studier av treningen til omkring 100 verdensmestere og Olympiske mestere. Han har i tillegg gjennomført en rekke intervensjonsstudier innenfor utholdenhet, styrke og hurtighet.


Tønnessen har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen, og bidratt med sin kompetanse mot suksessfulle idrettsutøvere og trenere innenfor idretter som håndball, langrenn, svømming, orientering, kombinert og skøyter.

frid2.jpg

 

Ikke glem å meld deg på innen 3. oktober.

Vi sees!

bottom of page