top of page
 • Stefan Løkse

Kommende samlinger- FRID

Oppdatert: 19. jan. 2023

Et nytt idrettsår er på trappene og denne vinteren er det mye spennende som det er viktig å få med seg.


Informasjon og påmelding til hver enkelt arrangement kan leses videre i saken. Ikke alle hendelser er spikret og vil oppdateres etterhvert.

 • 9. januar: Kunstgressmøte med fotballklubbene

 • 17. januar: Obligatorisk fagsamling

 • 24. januar: Fellesprosjekt om bærekraftige idrettsanlegg

 • 26. januar, 28. januar og 30 januar: Barneidrettstreneren (kurset går over 3. dager)

 • 4. februar: Barneidrettens dag

 • Inkluderingskurs (nærmere dato kommer)

Kunstgressmøte

Når: Mandag, 9. januar 2023 fra 18:00 til 20:00 Sted: FRIDs kontor (Høgskolen i Østfold, inngang N5)

Gjelder: Fotballklubber med kunstgress (fotballeder eller representant) Påmelding: Ikke behov

Årlig samles alle fotballklubbene til et fellesmøte om kunstgress. Årets møte vil spesielt fokusere på hvordan vinterdrift skal koordineres - i tillegg til en status på kunstgressplanen. Etat Aktive Liv vil også være til stede på møtet.


Obligatorisk fagsamling

Når: Tirsdag, 17. januar 2023 fra 18:00 til 20:00 Sted: Scandic City, Bankettsalen (Benytt hovedinngangen)

Gjelder: Trenere og ledere i barne- og ungdomsidretten Påmelding: https://form.jotformeu.com/90723669529368 (frist.12. januar)

Årets fagsamling blir en spennende temakveld hvor gjesteforeleser Espen Tønnnesen snakker om “Hvorfor er de beste best og hvilke konsekvenser kan det ha for barne -og ungdomsfotballen”. Selv om fotball tas frem som eksempel vil det være overførbart til alle idretter.

Merk at fagsamlingen er obligatorisk for fagansvarlig barneidretten og trenerkoordinator for ungdomsidretten i klubben for å kunne motta visse midler fra lokale aktivitetsmidler.

Fellesprosjekt om bærekraftige klubbhus (oppdatert 19.januar)

Når: Tirsdag, 24. januar 2023 fra 18:00 til 20:00 Sted: Trosvik klubbhus

Gjelder: Styreleder, styremedlem og anleggsansvarlig i klubben. Påmelding: https://form.jotformeu.com/90723669529368 (frist. 23. januar)

GRØNNE KLUBBHUS: Med økt fokus på bærekraft og grønne løsninger, er det skapt et behov for å se utfordringer knyttet til klubbhuset. Hvordan kan idrettslaget (sammen med kommunen og andre) møte fremtidens krav og forventninger til bærekraftige løsninger - og samtidig bruke hardt opparbeidede midler til å skape aktivitet istedenfor til økte driftsutgifter. Kan vi i felleskap se på energisparetiltak og smarte løsninger? Og hva med solcellepanel, er det en mulighet?


AKTIVE KLUBBHUS:

Samtidig ønsker vi en samtale om klubbhusene kan få en viktigere rolle som møteplass i lokalsamfunnet, kanskje også for de som ikke er medlemmer i klubben.


Møtet vil inneholde innlegg fra idrettslagene og kommunen, som kan ha gode innspill til hvordan dette kan løses.

 • Velkommen

 • Klubbhuset som møteplass i lokalsamfunnet, Trosvik IF v/Kristian Smiseth

 • “Aldri nok hender”, Aktivitetsprosjekt i samarbeid med NAV. Kråkerøy IL v/Thomas Murby og NAV presenterer hvilke muligheter det kan gi idrettslagene.

 • Spillemidler. Hvilke muligheter ligger i spillemiddeordningen for bærekraftige løsninger? Etat Aktive Liv v/Bjørg Liljedal

 • Oppsummering


Barneidrettstreneren

Når: Kurset går over 3.dager.

Torsdag 26. januar. – Kl. 1800-2100 (teori- klubbhuset til Rolvsøy IF)

Lørdag 28. januar – Kl. 0930-1400 (praktisk- Hauge skole)

Mandag 30. januar – Kl. 1800-2100 (teori- klubbhuset til Rolvsøy IF)

Gjelder: Fagansvarlig barneidrett + trenerkoordinator for ungdomsidretten. Sted, påmelding og beskrivelse: https://minidrett.nif.no/Event#8234314-010 (frist. 12. januar) FRID i samarbeid med Viken idrettskrets inviterer til kurset "barneidrettstreneren" (tidligere aktivitetslederkurs). Målgruppe er alle som ønsker mer kunnskap om det å være barneidrettstrener. Kurset har fokus på:

 • Kunnskap om hvordan barn utvikler seg helhetlig – fysisk, motorisk, psykisk og sosialt, gjennom fysisk aktivitet

 • Tips for tilrettelegging av aktivitet

 • Bestemmelser og retningslinjer for barneidrett

I tillegg krever FRID at de som får full støtte som fagansvarlige og trenerkoordinator ungdomsidrett gjennom Lokale aktivitetsmidler skal ha gjennomført kurset.


Barneidrettens dag

Når: Lørdag, 4. februar 2023 fra 11:00 til 15:00 (for klubbene åpnes hallen 09:30 for rigging). Sted: Østfoldhallen (idrettsanlegget i 2. etasje)

Gjelder: Klubber som vil vise sin idrett + barn som vil teste ulike idretter. Påmelding (for klubbene): https://form.jotformeu.com/62172748213353 (frist: 16.januar) Barneidrettens dag er en tradisjonsrik og viktig idrettsfest i Fredrikstad hvor barn og unge i alle aldre får oppleve mestring og idrettsglede på tvers av mange idrettsaktiviteter.

I 2022 var det hele 24 ulike idrettslag til stede for å vise frem sin idrettsaktivitet til nærmere 3000 barn og unge med sine foreldre. Klubbene som deltar med en eller flere aktiviteter (inkludert instruktører) mottar kr. 3000 for innsatsen. Vi håper alle vil være med!

Se utdrag fra idrettsgleden under Barneidrettens dag i 2022 her:


Inkluderingskurs for miljøkontakter

Når: Kommer nærmere. Sted: Kommer nærmere.

Gjelder: Miljøkontakten(e) i klubben

Påmelding: Kommer nærmere.

Inkluderingskurset er årlige samlinger primært for å gi en innføring i miljøkontaktens rolle, men tar også opp problemstillinger rundt inkludering i idretten.


Kurset er obligatorisk for å motta visse midler fra lokale aktivitetsmidler. Er kurset gjennomført av miljøkontakten tidligere, er det ikke behov for å gjennomføre kurset på nytt, men vi oppfordrer til en oppdatering.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page