top of page
  • Sille Kingsrød-Kristoffersen

Oppdaterte tiltak fra Fredrikstad kommune

Mandag 01. februar kom regjeringen med oppdaterte restriksjoner. Foreløpig er det ikke bekreftet muterte tilfeller i Fredrikstad kommune, men på grunn av nærheten til de andre kommunene hvor smitte er påvist, har også Fredrikstad og Hvaler fått strenge nasjonale restriksjoner. Fredrikstad og Hvaler er nå såkalte ring 2-kommuner. Restriksjonene som trådte i kraft natt til mandag, og gjelder i første omgang til og med 10. februar, altså onsdag i neste uke:


Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne. Med voksne menes personer som er 20 år eller eldre. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.


Når det gjelder arrangementer anbefaler regjeringen at disse utsettes eller avlyses. Men dersom arrangementet likevel må holdes er anbefalingene:


  • Maks ti personer på private sammenkomster utenfor eget hjem. Dersom den private sammenkomsten er utendørs, er grensen 20 personer.

  • Maks ti personer på innendørs arrangement, likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

  • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, likevel 600 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

  • Arrangementer utsettes dersom de samler personer fra flere kommuner.

  • Treningssentre og svømmehaller holdes stengt.

    • Svømmehaller holdes åpent for skolesvømming for de under 20 år, svømmekurs og svømmetrening for barn i barneskole eller yngre og svømming for profesjonelle utøvere. Rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør, tillates også. Det samme med annen individuell behandling som det kan bestilles time til, og hvor bad er en del av behandlingen.

  • Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page