top of page
  • Stefan Løkse

Toppa lag og elitesatsing – for barn eller voksne?

FRID i samarbeid med Rolvsøy IF og Litteraturhuset inviterer til folkemøte om tema "Toppa lag og elitesatsing – for barn eller voksne?"


TID: Tirsdag 21. april kl 18.30

STED: Litteraturhuset, Fredrikstad


Ambisiøse foreldre og trenere – og et stadig sterkere fokus på prestasjoner – gjør at «talentutvelgelsen» skjer i stadig yngre alder i mange klubber. Men er det klokt? Hva kan gå galt? Hva sier forskningen om dette?


Den svenske idrettsprofessoren Christer Malm tar tatt internett med storm. Nå kommer han til Fredrikstad for å drøfte disse problemstillingene med foreldre, trenere og ledere i Fredrikstad-idretten. Når vet man om et barn eller ungdom er et «talent»? Når kan man begynne å spisse, velge ut og satse på enkelte fremfor andre? Hva risikerer klubbene med dette? Hvordan påvirker det barna?


Og kan det ha motsatt effekt?


Rolvsøy Idrettsforening feirer 100 år i april 2020 og vil i den anledningen gi en gave til idretten i Fredrikstad. I samarbeid med Rolvsøy IF har vi vært så heldig å få Christer Malm til Fredrikstad. Han har tidligere gått ut og advart mot for tidlig talentutvelgelse – og mener dette er en form for diskriminering. – Det er en misforståelse å tro at barn som er gode også blir gode som voksne. Den koblingen finnes ikke, sier Christer Malm til SVT.


Her legger Malm frem fersk forskning på talentutvikling, topping av lag og konsekvensene av dette. Det vil også bli paneldiskusjon – og vi slipper selvsagt til publikum med sine erfaringer, meninger og spørsmål.Arrangementet er gratis
Comments


bottom of page