top of page
Stefan Løkse

FRID har fordelt over 7 millioner kroner til idrettslagene

Fredrikstad Idretts- og Aktivitetsråd (FRID) er glade for å kunne kunngjøre at årets lokale aktivitetsmidler (LAM-midler) på hele 7 049 000 kroner nå er fordelt! Midlene er fordelt i henhold til fastsatte fordelingsprinsipper, med mål om å skape enda flere muligheter for aktivitet, inkludering og trivsel i idrettslagene. Støtten har gått til tiltak som fremmer inkludering, styrker kompetanse blant trenere og ledere, og legger til rette for økt deltakelse i idretten. Her er en oversikt over hva vi har støttet:


  • Fagansvarlig barneidrett Støtten er tildelt for å styrke barneidretten, med et klart fokus på å gi barn de beste opplevelsene gjennom lek, læring og mestring. Fagansvarlige i klubbene har et viktig ansvar for å veilede trenere, styrke deres kompetanse og sørge for at barnas rettigheter er i sentrum for all aktivitet. Fagansvarlige spiller også en viktig rolle i å sikre at idrettstilbudet er i samsvar med idrettens barnerettigheter og prinsipper. 26 klubber har fått støtte til dette viktige arbeidet, som legger grunnlaget for en positiv idrettserfaring for barn i Fredrikstad.

  • Trenerkoordinator ungdomsidrett Denne rollen spiller en viktig rolle i å fremme ungdommens utvikling både på og utenfor idrettsarenaen. Gjennom støtte til trenere og etablering av et sterkt nettverk, sørger rollen for at ungdom får tilpasset støtte som hjelper dem med å utvikle sine ferdigheter, både sportslig og sosialt. Målet er å skape et inkluderende og positivt miljø der ungdom føler seg sett, hørt og motivert til å delta aktivt i idrettslivet. 27 klubber har mottatt støtte til å utvikle denne rollen og implementere tiltak som øker ungdommens engasjement og trivsel i idrettslagene.

  • Miljøkontakter Miljøkontakter spiller en viktig rolle i å gjøre idrettslagene mer åpne og inkluderende for alle, uavhengig av bakgrunn, funksjonsevne eller sosioøkonomisk status. De jobber for å fjerne barrierer som hindrer deltakelse, enten det dreier seg om fysiske, kulturelle eller økonomiske utfordringer. Miljøkontaktene er ofte en brobygger mellom idrettslagene og familiene, og de sørger for at barn og unge føler seg trygge og velkomne i idrettsmiljøet. De hjelper også til med å identifisere og løse eventuelle hindringer for deltakelse, og skaper et miljø der alle barn kan utvikle seg både sportslig og sosialt. Hele 39 miljøkontakter i 25 klubber har mottatt støtte for å drive dette viktige arbeidet.

  • Grupper for barn og unge med særlige behov Tre klubber har fått midler til å etablere eller videreutvikle tilrettelagt aktivitet for barn og unge med spesielle behov. Dette innebærer å tilby aktiviteter som er tilpasset den enkelte, enten i egne grupper eller gjennom spesielle løsninger i eksisterende tilbud.

  • Hodetilskudd Midlene er fordelt til alle registrerte idrettslag som organiserer aktivitet for barn og ungdom mottar hodetilskudd, beregnet ut fra medlemstall i den årlige idrettsregistreringen. Dette sikrer en bred fordeling av midler til klubbene og gjør det mulig å støtte grunnleggende aktiviteter som når ut til flest mulig barn og unge.

Disse tiltakene gir idrettslagene i Fredrikstad enda bedre forutsetninger for å bygge trygge, inkluderende og inspirerende miljøer for barn og ungdom. Se oversikten nedenfor for å finne hvilke klubber som har mottatt støtte og hvordan midlene er fordelt:











bottom of page